Τι είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο (η.τ.)

 

 Είναι μια συσκευή που παράγει ατμό αντί για καπνό και δίνει την αίσθηση του καπνίσματος. Μπορεί να μοιάζει με κανονικό τσιγάρο αλλά υπάρχει και σε μορφή ηλεκτρονικού πούρου, πίπας, μέχρι και σε ορθογώνιο κουτιού! 
Το αν ο ατμός του η.τ. θα περιέχει νικοτίνη ή όχι επαφίεται στην επιλογή του χρήστη. Το υπέρ της υπόθεσης είναι ότι αποφεύγεται 100% η πίσσα που είναι και ο χειρότερος εχθρός των πνευμόνων η οποία επικάθεται πάνω τους προκαλώντας πολλά προβλήματα υγείας. Στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, έχουμε μόνο ατμό χωρίς πίσσα κτλ. και αν θέλετε και χωρίς νικοτίνη. Αν και τα τελευταία χρόνια υπάρχουν αρκετές τεχνολογικές εξελίξεις με νέες συσκευές και συστήματα, εν τούτοις σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε κυρίως τις γενικές αρχές και την φιλοσοφία λειτουργίας τους.


Ορισμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου:


Με λίγα λόγια το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια συσκευή που μας προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο καπνίσματος με ατμό αντί για καπνό. 

Δεν περιέχει πίσσα και επίσης μερικές χιλιάδες ακόμα ουσίες που περιέχονται στο κανονικό τσιγάρο. 

Τα τελευταία χρόνια, παράγοντε και κυλοφορούν μοντέλα ηλεκτρονικού τσιγάρου νέας γενιάς και υψηλής καινοτομίας στην τεχνολογία για τους πιο απαιτητικούς ατμιστές.
 

 

Σε ποιούς απευθύνεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο

  • Το ηλεκτρονικό τσιγάρο προορίζεται για άτομα που έχουν μεγάλη εξάρτηση από τον καπνό και ψάχνουν έναν πιο ασφαλή τρόπο καπνίσματος.
  • Το ηλεκτρονικό τσιγάρο προορίζεται για άτομα που δουλεύουν σε χώρους όπου το κάπνισμα του κανονικού τσιγάρου απαγορεύεται.
  • Το ηλεκτρονικό τσιγάρο προορίζεται για άτομα που έχουν την συνήθεια να καπνίζουν μέσα στο σπίτι και δεν θέλουν να βλάπτουν πλέον τους ανθρώπους που αγαπάνε.
  • Το ηλεκτρονικό τσιγάρο προορίζεται για άτομα που θέλουν να ξεφορτωθούν την κακοσμία του καπνού, τα κίτρινα δόντια, τον τσιγαρόβηχα, τις στάχτες και τα τασάκια και όλα τα άλλα αρνητικά του τσιγάρου.
  • Το ηλεκτρονικό τσιγάρο προορίζεται για άτομα που θέλουν να ξεκινήσουν μια πιο υγιεινή ζωή, να αυξήσουν τις αντοχές τους και να σταματήσουν να βλάπτουν τον οργανισμό τους.
  • Το ηλεκτρονικό τσιγάρο προορίζεται για άτομα που θέλουν να ελαττώσουν τα έξοδα του καπνίσματος.

 
Πώς λειτουργεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο;


Τα κύρια μέρη του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι τρία 

1. Ο ατμοποιητής που είναι συνήθως το μεσαίο τμήμα της όλης συσκευής. 

2. Η μπαταρία που αποτελεί και το μεγαλύτερο κομμάτι του συνόλου του η.τ. και βρίσκεται στο τελείωμα της συσκευής. 

3. Το φιλτράκι (χώρος αποθήκευσης του υγρού και επιστόμιο) που βρίσκεται συνήθως στο τμήμα που είναι πιο κοντά στο στόμα μας όταν τραβάμε μια τζούρα.  
 

 

 

 

   Ο ΑΤΜΟΠΟΙΗΤΗΣ


 Το κυριότερο εξάρτημα του η.τ. είναι ο ατμοποιητής που αποτελεί συνήθως το μεσαίο τμήμα της συσκευής. Αυτός περιέχει μέσα του μία αντίσταση (σε μορφή σύρματος) σε μικροσκοπικό μέγεθος περίπου 0,5 - 1,0 εκατοστό και σε αυτήν καταλήγει το υγρό άτμισης (e-liquid) με διάφορους τρόπους τροφοδοσίας το οποίο ατμοποιείται και μας δίνει τον ατμό που εισπνέουμε. Για καλύτερο αποτέλεσμα, το συρματάκι της αντίστασης είναι συνήθως τυλιγμένο γύρω από ένα άκαυστο φιτίλι (από υαλόνημα ή πυρίμαχη σιλικόνη ή ακόμα και οργανικό βαμβάκι) το οποίο πρέπει πάντα να είναι ποτισμένο και να συγκρατεί μια ποσότητα υγρού κάθε φορά που αυτό διοχετεύεται από το σύστημα τροφοδοσίας. Αυτό το φιτίλι μπορεί να καταλήγει στο δοχείο (ή φυσίγγιο) με το υγρό αλλά μπορεί και να σταματάει κοντά στην αντίσταση και να υπάρχουν και άλλα εξωτερικά φιτίλια σε μερικά συστήματα που αναλαμβάνουν να διοχετεύσουν το υγρό μέχρι εκεί. Άλλες φορές πάλι το ρόλο αυτό τον αναλαμβάνει ένα μεταλλικό πλέγμα. Κάθε μοντέλο έχει τη δική του φιλοσοφία. Στους ατμοποιητές νέας γενιάς που εμφανίστηκαν μετά το 2012 το τμήμα της αντίστασης βιδώνει πάνω στο τανκ με το υγρό και μπορεί να αλλαχτεί εύκολα (με μικρό κόστος) όταν παλιώσει ενώ δίνεται και η δυνατότητα αλλαγής του επιστομίου με κάποιο άλλο της αρεσκείας σας. 

 Ο ατμοποιητής των η.τ. στα αγγλικά λέγεται atomizer  Λόγω μεγέθους του ονόματος, γρήγορα εμφανίστηκαν και οι «συντομογραφίες» τους όπως άτμο, ατμό, atty κτλ. Αν στον ατμοποιητή είναι ενσωματωμένο (μη αποσπώμενο) και το δοχείο υγρού, τότε λέγεται cartomizer  ή σύντομα carto, cart, κάρτο κτλ. ιδίως όταν στο δοχείο υγρού υπάρχει σφουγγαράκι (ή κάτι σαν συνθετικό μαλλί) που το συγκρατεί. Αν το ενσωματωμένο δοχείο υγρού παίρνει μόνο υγρό (χωρίς σφουγγαράκι) μέσα, τότε από το «τανκ = δεξαμενή» μπορεί να ονομάζεται και tankomizer  Αν η δεξαμενή είναι αποσπώμενη, τότε λέμε ότι έχουμε έναν ατμοποιητή με tank system. Αν το δοχείου υγρού είναι και διαφανές (από πλαστικό ή γυαλί) ώστε να ελέγχουμε τη στάθμη του, τότε μιλάμε για ένα clearomizer. 
 Παρά τις βελτιώσεις που γίνονται συνέχεια και την παρουσίαση νέων μοντέλων κάθε τόσο, οι ατμοποιητές, τα καρτομάιζερ και ιδιαίτερα οι αντιστάσεις τους έχουν περιορισμένο χρόνο ζωής, από μια βδομάδα μέχρι μήνα το πολύ. Εξαιρέσεις υπάρχουν βέβαια και προς τα πάνω και προς τα κάτω. Πολλοί χρήστες, προτείνουν και κάποιες εργασίες καθαρισμού και συντήρησης που μπορεί να παρατείνουν τη ζωή της αντίστασης αλλά όχι πάντα με επιτυχημένο αποτέλεσμα. Αυτό οδήγησε μερικούς να φτιάξουν τον δικό τους χειροποίητο ατμοποιητή όπου μπορούν να αλλάξουν και αντίσταση και φιτίλι αλλά και εκεί ακόμα προσπαθούν να βελτιώσουν κι άλλο τον τρόπο τροφοδοσίας τους με υγρό ή τον τρόπο αποθήκευσής του. Στη συνέχεια ακολούθησε και η βιομηχανία με ατμοποιητές που το τμήμα της αντίστασης (κεφαλή) μπορεί να αλλαχτεί πολύ εύκολα και με μικρό κόστος με ένα νέο που περιέχει έτοιμη προς χρήση φιτιλο-αντίσταση.
 

  


Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ


 Εκτός όμως από τον ατμοποιητή που είναι το κύριο εξάρτημα του ηλεκτρονικού τσιγάρου, χρειάζεται και μια μπαταρία για να δίνει ρεύμα στην αντίσταση του ατμοποιητή που θερμαίνεται ώστε να ατμοποιηθεί το υγρό. Εκτός από τα volt, watt κτλ., αυτό που παίζει επίσης μεγάλο ρόλο στη συμβατότητα μεταξύ μπαταριών και ατμοποιητών είναι το σπείρωμα (οι βόλτες που βιδώνει η μπαταρία και ενώνεται με τον ατμοποιητή). π.χ. ego, 51o, 801 κ.α.

                                   


 Οι μπαταρίες των η.τ. είναι επαναφορτιζόμενες λιθίου (Lithium-ion battery), εκτός αν πρόκειται για συσκευή  μιας χρήσης. Υπάρχουν μπαταρίες αυτόματες (auto) που παίρνουν μπρος με την εισπνοή αλλά και  χειροκίνητες (manual ) με κουμπάκι που το πατάει ο χρήστης όταν τραβάει τη τζούρα.
 Τα σπειρώματα (βόλτες σύνδεσης) των μπαταριών βέβαια απασχολούν όσους αγοράζουν «βιομηχανικές» μπαταρίες ειδικές για συγκεκριμένα μοντέλα η.τ. γιατί υπάρχουν και οι συνηθισμένες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες του εμπορίου (πιο ειδικές, λιθίου) που μπαίνουν σε μπαταριοθήκες (τα λεγόμενα mod ή μόντες) οι οποίες μπορεί να είναι από χειροποίητες μέχρι και εμπορικές. Εκεί βέβαια πάλι θα μας απασχολήσει το σπείρωμα, όχι της μπαταρίας αυτή τη φορά (αφού έχει μόνο πόλους), αλλά της μπαταριοθήκης, για το τι ατμοποιητή μπορούμε να βιδώσουμε πάνω της. Και βέβαια και το μέγεθος της μπαταριοθήκης για το τι μπαταρία (ή μπαταρίες) θα χωράει μέσα. Αλλά και τα σπειρώματα δεν μας απασχολούν ιδιαίτερα πια μιας και σήμερα έχει επικρατήσει το σπείρωμα eGo/510 στις περισσότερες συσκευές που κυκλοφορούν. Πρέπει ακόμα να αναφέρουμε ότι τελευταία κυκλοφορούν μπαταρίες και μπαταριοθήκες όπου ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την ισχύ ή την τάση και μπορούν να την κρατάνε σταθερή μέχρι λίγο πριν μας ειδοποιήσουν ότι χρειάζονται επαναφόρτιση. 

 

    

 

ΤΟ ΦΙΛΤΡΑΚΙ


   Το υγρό λοιπόν πρέπει να είναι αποθηκευμένο κάπου και να διοχετευτεί με κάποιον τρόπο στην αντίσταση ώστε να ατμοποιηθεί. Το αποθηκευτικό μέσο μπορεί να ποικίλει από μία αμπούλα (τανκ - tank)  με υγρό ή ένα φυσίγγιο με ένα υλικό μέσα σαν σφουγγαράκι ή σαν συνθετικό μαλλί που συγκρατεί το υγρό αλλά και άλλες πιο εξωτικές λύσεις. Άλλα πάλι έχουν ενσωματωμένο το επιστόμιο (το σημείο που βάζουμε στο στόμα) και άλλα ξεχωριστό. (drip tip)
  Επειδή ο χώρος αποθήκευσης του υγρού είναι το σημείο που βρίσκεται πιο κοντά στο στόμα μας μαζί με το επιστόμιο και καταλαμβάνει (ας πούμε) το χώρο του φίλτρου του κανονικού τσιγάρου, πολλοί εν συντομία το λέγανε στην αρχή «φιλτράκι», ιδίως στα συστήματα με φυσίγγιο και «σφουγγαράκι» Στα συστήματα με δοχείο υγρού (χωρίς «σφουγγαράκι») το λένε και «τανκ». Πρέπει να αναφέρουμε ότι η ονομασία "φιλτράκι" δε χρησιμοποιείται πια μιας και από την πρώτη εμφάνιση των συσκευών έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και σήμερα πια έχουν επικρατήσει τα τανκ με αποσπώμενη αντίσταση αλλά και αποσπώμενο επιστόμιο.

 
  

 

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΥΓΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΤΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


  Για να καταλήξει το υγρό στην αντίσταση χρειάζεται βέβαια ένα σύστημα τροφοδοσίας. Το πώς θα διοχετευτεί το υγρό στην αντίσταση αποτελεί και τη μεγαλύτερη σπαζοκεφαλιά για τους κατασκευαστές η.τ. Υπάρχουν λύσεις με αμπούλες υγρού και φιτίλι που ξεκινάει μέσα από την αμπούλα και καταλήγει ακριβώς πάνω από την αντίσταση, λύσεις με φυσίγγια με αφρώδες υλικό μέσα σαν σφουγγαράκι (πολυεστέρας), που συγκρατεί το υγρό και στη συνέχεια εμποτίζει ένα μεταλλικό πλέγμα, που πολλοί το ονομάζουν «γέφυρα» (επειδή στέκεται σαν γέφυρα πάνω από την αντίσταση), το οποίο με τη σειρά του τροφοδοτεί το φιτίλι της αντίστασης (από τα πλάγια συνήθως) αλλά και λύσεις πιο σπάνιες και εξωτικές που είναι δύσκολο να περιγραφούν εύκολα. Το σύστημα τροφοδοσίας δεν αποτελεί απαραίτητα ξεχωριστό τμήμα του η.τ. Γι’ αυτό και το λέμε «σύστημα». Μπορεί να είναι οπές, δίοδοι, άκαυστα φιτίλια, πλέγμα ή και όλα μαζί και μπορεί κάποια από αυτά τα σημεία του συστήματος να βρίσκονται στον ατμοποιητή και άλλα στο «φιλτράκι» δηλ. στο δοχείο αποθήκευσης του υγρού ή και ενδιάμεσα καμιά φορά.
 Μερικοί χρήστες πάλι παρακάμπτουν όλο τα σύστημα αποθήκευσης και τροφοδοσίας του υγρού και στάζουν (dripping) το υγρό κατευθείαν πάνω στη "γέφυρα" του ατμοποιητή ή άλλοι την αφαιρούν ακόμα κι αυτή και στάζουν απευθείας πάνω στην αντίσταση, με καλά μεν αποτελέσματα αλλά με το μειονέκτημα ότι πρέπει ο χρήστης να είναι συνέχεια με ένα μπουκαλάκι στο χέρι!

                                                        
 
 ΤΟ ΥΓΡΟ ΑΤΜΙΣΗΣ


 Να μην ξεχάσουμε βέβαια και το υγρά άτμισης (e-liquid) που ατμοποιείται και μας δίνει τη γεύση (όχι απαραίτητα καπνική) αλλά και το «εφέ» του καπνού. Το υγρό άτμισης στο μεγαλύτερο μέρος του είναι η λεγόμενη ατμιστική βάση (ή σκέτη "βάση") και περιέχει προπυλενογλυκόλη (PG) ή φυτική γλυκερίνη (VG) ή μείξη και των δύο και αποσταγμένο νερό για αραίωση. Αν θέλετε και νικοτίνη στο υγρό σας, τότε δεν έχουμε απλή βάση αλλά "βάση νικοτίνης" ή νικοτινούχα βάση. Η βάση (PG ή και VG + νερό) μπορεί να είναι από σκέτη (100%) ως 90% του υγρού άτμισης. Το υπόλοιπο 0 – 10% μπορεί να είναι (ανάλογα με τα γούστα) αρωματικά υγρά (γεύση) ειδικά γι’ αυτό το σκοπό. Η νικοτίνη μπορεί να περιέχεται μέσα στην ατμιστική βάση (αλλά τότε θα λέγεται νικοτινούχα βάση) ή σε όλο το υγρό άτμισης σε ποσοστό 0% (non), 0,5% (low), 1,2% (medium), 1,8% (high), 2,4 % (extra high) και για τους θεριακλήδες υπάρχουν και μεγαλύτερες αναλογίες. Οι ονομασίες «low”, “medium” κτλ. δεν ανταποκρίνονται πάντα στα παραπάνω ποσοστά. Εξαρτάται από την εταιρία. Μερικές φορές κυμαίνονται μέχρι και δύο δεκαδικά ψηφία συν ή πλην, γι' αυτό πια και οι περισσότερες εταιρίες υγρών αναγράφουν στο μπουκαλάκι μόνο το ποσοστό της νικοτίνης αποφεύγοντας τους χαρακτηρισμούς low, high κτλ.. Τα παραπάνω ποσοστά τοις εκατό, άμα τα ανάγετε σε ποσοστά τοις χιλίοις βγαίνουν ανάλογα τα νούμερα 5, 12, 18, 24 κτλ. που έχουν επικρατήσει κιόλας σαν ονομασίες (π.χ. 24άρι υγρό σημαίνει 2,4% νικοτίνη). Τα υγρά με PG έχουν κάπως καλύτερο «χτύπημα» δηλ. αίσθηση στο λαιμό ενώ αυτά με VG δίνουν περισσότερο ατμό.
 Υπόψιν ότι υπάρχουν όμως και νικοτινούχες βάσεις με πάρα πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε νικοτίνη οι οποίες δεν ατμίζονται απευθείας αλλά προορίζονται μόνο για αραίωση με PG ή VG.


 
Η πρώτη λοιπόν επιλογή που έχετε είναι αυτή των έτοιμων υγρών άτμισης ή  (e-liquids).  Περιέχουν  PG, ή VG, ή και τα δύο μαζί, νερό, νικοτίνη (προαιρετικά) και άρωμα ή αλλιώς «γεύση» Είναι έτοιμα και αναμεμειγμένα από τα εργοστάσια παραγωγής. Δηλαδή δε χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο από το να γεμίσετε το τανκ σας. Οι γεύσεις των e-liquid είναι πάσης φύσεως. Είναι κάποιες σχεδόν ουδέτερες που προσπαθούν να προσομοιάσουν τη γεύση του τσιγάρου και άλλες φρουτώδεις, γλυκές, μέντα κτλ. Τα ονόματά τους πολλές φορές μοιάζουν με αυτά των κανονικών τσιγάρων. Μην ξεχνάτε ότι τα υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικών τσιγάρων δεν περιέχουν πίσσα. Οπότε και η γεύση με ένα κανονικό τσιγάρο δεν θα είναι ακριβώς ίδια. Μπορεί όμως να ομοιάζει με αυτή ενός κανονικού τσιγάρου. Άν ένας νέος χρήστης λοιπόν που επιθυμεί να αγοράσει υγρά άτμισης με κάποια περιεκτικότητα νικοτίνης, ποια περιεκτικότητα νικοτίνης θα πρέπει να επιλέξει; Εδώ σας παραθέτουμε ένα κατάλογο με τις αντιστοιχίες νικοτίνης από από τα συμβατικά τσιγάρα στα επίπεδα νικοτίνης των υγρών αναπλήρωσης για ηλεκτρονικά τσιγάρα. (Πατήστε Εδώ να δείτε τον κατάλογο)

 

 Δεύτερη λύση είναι να αγοράσετε μισο-έτοιμα υγρά. Δηλ. μόνο ατμιστικές βάσεις (PG ή και VG + νερό) ή αν θέλετε νικοτίνη νικοτινούχα βάση (που περιέχει τα παραπάνω + νικοτίνη), έτοιμα αναμεμειγμένα και εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε τη γεύση ή τις γεύσεις της αρεσκείας σας. Οι γεύσεις (αρώματα δηλαδή) πουλιούνται ξεχωριστά σε μικρές ποσότητες και δεν ατμίζονται σκέτες.

  

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Εμείς στο www.globalvape.club, δεν προτείνουμε στους χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων να  παρασκευάζουν  μόνοι τους τα υγρά αναπλήρωσης. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να έχετε αρκετή εμπειρία και να κατανοείται τους κινδύνους. Η νικοτίνη αποτελεί ένα εξαιρετικά τοξικό και εθιστικό δηλητήριο με βλαβερές συνέπειες για την υγεία του χρηστή. Η χρήση υγρών αναπλήρωσης με νικοτίνη αποτελεί πάντοτε ελεύθερη επιλογή για τον κάθε χρήστη ο οποίος όμως έχει και την πλήρη ευθύνη των τυχόν αρνητικών συνεπειών από την χρήση της. Τα υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικών τσιγάρων που διατίθενται για πώληση από το www.globalvape.club, προορίζονται μόνο για καπνιστές άνω των 18 ετών και σε καμία περίπτωση δεν προορίζονται για χρήση από μη καπνιστές, παιδιά, εγκύους. Μην καταπίνετε τα υγρά αναπλήρωσης και αποφύγετε την επαφή με το δέρμα. Κρατήστε μακριά από τα παιδιά και τα κατοικίδια. Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ δεν είναι σε καμία περίπτωση υπεύθυνη για κακή χρήση και κατάχρηση των προϊόντων της από τον καταναλωτή.


 
ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

 

 Το ηλεκτρονικό τσιγάρο θέλει κάπως διαφορετικό χειρισμό από ότι το κανονικό τσιγάρο. Αυτή η διαφορά εντοπίζεται περισσότερο στον τρόπο που ο χρήστης τραβάει την τζούρα. Λόγω της φύσης της κατασκευής του το ηλεκτρονικό τσιγάρο χρειάζεται κάποιον χρόνο για να προλάβει να ατμοποιήσει το υγρό την ώρα που περνάει από την αντίσταση. Έτσι λοιπόν, γίνεται πιο απολαυστικό όταν η τζούρα είναι απαλή και μακρόσυρτη και θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Αντιθέτως, ο ατμοποητής δεν λειτουργεί τόσο ικανοποιητικά όταν κάνουμε απότομες, κοφτές και δυνατές τζούρες ή πάρα πολλές απανωτές χωρίς ούτε 1΄΄ διάλειμμα μεταξύ τους. Σε τέτοια περίπτωση "άγαρμπου" χειρισμού, υπάρχει περίπτωση το φιτίλι της αντίστασης να μην προλάβει να ποτίσει με υγρό ξανά και να φέρει γεύση καμένου, ελάχιστο ατμό ή υγρό στο επιστόμιο.
Κάτι άλλο πολύ σημαντικό που χρειάζεται να έχετε υπόψη σας είναι ο προγραμματισμός. Θεωρείται απαραίτητος ένας μικρός προγραμματισμός ώστε να μην ξεμείνετε από υγρό αναπλήρωσης ή από μπαταρία. Θα πρέπει να φροντίζετε ώστε οι μπαταρίες σας να είναι φορτισμένες, γι' αυτό  μία  μπαταρία μάλλον δεν θα είναι αρκετή, αφού την ώρα που θα φορτίζει αυτή, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δεύτερη.

 

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν από την χρήση οποιασδήποτε συσκευής ηλεκτρονικών τσιγάρων που αγοράζετε, θα πρέπει να διαβάζετε και να εφαρμόζετε πιστά τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία, θα πρέπει να απευθύνεστε στο κατάστημα πώλησης.
 

 Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ ΑΤΜΙΣΗΣ


 Τώρα, σε ό,τι αφορά τα συστατικά των υγρών άτμισης, ιδίως τα κύρια,  προπυλενογλυκόλη και γλυκερίνη που αποτελούν και το μεγαλύτερο μέρος ενός υγρού άτμισης, έχουν γίνει πολλές έρευνες και δεν έχουν δείξει κάτι το επιλήψιμο ως τώρα ή τουλάχιστον δεν εντοπίσαμε εμείς κάποια τέτοια. Αρκεί να αναφερθεί ότι τα υλικά αυτά τα συναντάμε εδώ και δεκαετίες στα φαγητά, σε καλλυντικά, σε φάρμακα (ακόμα και εισπνεόμενα) αλλά και σε πιο περίεργες χρήσεις όπως σε εφέ καπνού για συναυλίες και σόου, κ.α. Εξάλλου αυτά που προορίζονται για εισπνοή έχουν φαρμακευτική καθαρότητα, ενώ τα άλλα μπορεί να περιέχουν και άλλα συστατικά. 

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ


 Για τις διαφορές από άποψη υγείας στον ανθρώπινο οργανισμό με τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, μόνο ενθαρρυντικά μηνύματα διαβάζουμε ως τώρα, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις που κάποιος χρήστης μπορεί να παρουσιάσει κάποια ευαισθησία σε κάποιο συστατικό (τις περισσότερες φορές προσωρινή) ή αλλεργία ή να έχει κάποια σπάνια ειδική πάθηση που απαγορεύεται η χρήση κάποιων από τα συστατικά των υγρών.  Το πρώτο και κυριότερο είναι η πάρα πολύ μεγάλη βελτίωση στο αναπνευστικό που είναι πιο εμφανής σε άτομα που είχαν φτάσει σε άσχημο βαθμό αναπνευστικής δυσλειτουργίας λόγω καπνίσματος, αλλά και πολλά άλλα θετικά (γεύση, όσφρηση κτλ Για πολύ μακροχρόνιες επιπτώσεις δεν μπορούμε να έχουμε στοιχεία ως τώρα. Το η.τ. έχει περίπου 6 χρόνια στην αγορά και μέχρι στιγμής, γι’ αυτό το χρονικό διάστημα χρήσης, δεν έχουμε μάθει κάτι που να μας ανησυχεί. Ίσα ίσα σε πολλές έρευνες που έγιναν και θα βρείτε στα θέματα υγείας, μόνο θετικά στοιχεία έχουν παρουσιάσει σε σύγκριση με το κάπνισμα. 
Ακόμα όμως και στη χειρότερη περίπτωση που η μακροχρόνια χρήση θα είχε τα ίδια ρίσκα υγείας με το κανονικό τσιγάρο, και πάλι θα άξιζε πολύ περισσότερο το η.τ. Γιατί προσφέρει ασύγκριτα καλύτερη ποιότητα ζωής και για τον «ατμιστή» αλλά και για τους γύρω του που δεν γίνονται αναγκαστικά παθητικοί καπνιστές αναπνέοντας την πίσσα και τις χίλιες δυο άλλες ουσίες του καπνού. Σε καμία όμως περίπτωση δεν υποστηρίζουμε ότι το η.τ. κάνει καλό στην υγεία! Αυτό δε χωράει συζήτηση! Απλά καταθέτουμε την δική μας άποψη, αυτή που αποκομίσαμε από την δική μας εμπειρία, των φίλων μας, αλλά και μερικών ακόμα χιλιάδων πρώην καπνιστών που έγιναν χρήστες η.τ. είναι ότι η υγεία τους βελτιώθηκε σημαντκά. Η σύγκριση λοιπόν στο θέμα της υγείας γίνεται με το κανονικό τσιγάρο.  


 
Καλώς ήρθατε στο άτμισμα!

 

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν είναι μέθοδος διακοπής του καπνίσματος και δεν έχουν δοκιμαστεί ως τέτοια. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν προορίζονται για διάγνωση, θεραπεία ή παρεμπόδιση οποιασδήποτε κατάστασης, φυσικής ή πνευματικής νόσου και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατα ιατρικής συμβουλής. Απευθύνονται μόνο σε νόμιμης ηλικίας καπνιστές και είναι προϊόντα απόλαυσης. Απαγορεύεται η χρήση τους από ανηλίκους, μη καπνιστές, εγκύους ή θηλάζουσες μητέρες και από άτομα με ή σε κίνδυνο από καρδιακή νόσο, υπέρταση, διαβήτη ή από άτομα υπό φαρμακευτική αγωγή για κατάθλιψη ή άσθμα.

Τα υγρά αναπλήρωσης που διαθέτουμε προς πώληση από το www.globalvape.club, περιέχουν γλυκόλη προπυλενίου, φυτική γλυκερίνη και προαιρετικά νικοτίνη . Η προπυλενογλυκόλη και η φυτική γλυκερίνη χρησιμοποιούνται καθημερινά σε διάφορες χρήσεις και θεωρούνται ασφαλή.  Η νικοτίνη αποτελεί ένα εξαιρετικά τοξικό και εθιστικό δηλητήριο με βλαβερές συνέπειες για την υγεία του χρηστή. Η χρήση υγρών αναπλήρωσης με νικοτίνη αποτελεί πάντοτε ελεύθερη επιλογή για τον κάθε χρήστη ο οποίος όμως έχει και την πλήρη ευθύνη των τυχόν αρνητικών συνεπειών από την χρήση της. Τα υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικών τσιγάρων που διατίθενται για πώληση από το www.globalvape.club, προορίζονται μόνο για καπνιστές άνω των 18 ετών και σε καμία περίπτωση δεν προορίζονται για χρήση από μη καπνιστές, παιδιά, εγκύους. Μην καταπίνετε τα υγρά αναπλήρωσης και αποφύγετε την επαφή με το δέρμα. Κρατήστε μακριά από τα παιδιά και τα κατοικίδια. Το ηλεκτρονικό κατάστημα globalvape.club δεν είναι σε καμία περίπτωση υπεύθυνο για κακή χρήση και κατάχρηση των προϊόντων που διαθέτει προς τους καταναλωτές.

 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας:

Translate with Google

Εξυπηρέτηση-Πελατών

 

info@globalvape.club

 

Facebook Messenger

Scan Here

gvc-facebook-messenger

CONSUMER GOODS AND RETAIL

Εξοικονομείστε χρήματα, Σεβαστείτε την υγεία σας.

Το Φόρουμ για το ηλεκτρονικό κάπνισμα

vaping.gr

Στηρίζουμε την κοινότητα

Ελλήνων Ατμιστών

Ευρωπαϊκή  Πρωτοβουλία  "Ατμίστε  ελεύθερα“

Υποστήριξε  κι  εσύ !

European Free Vaping Initiative