Αντιδράσεις από την Κοινότητα Ελλήνων Ατμιστών

2016-07-12 20:35

Την έντονη δυσαρέσκεια και αντίθεσή τους προς την ψήφιση του νομοσχεδίου που αντιμετωπίζει το ηλεκτρονικό τσιγάρο, όπως λένε, σαν να είναι κανονικό τσιγάρο, εξέφρασαν σήμερα η Έλληνες Ατμιστές, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

press_release_greek_vapers

Η Κοινότητα Ελλήνων Ατμιστών έκανε λόγο «για ένα νομοσχέδιο που βαίνει προς ψήφιση, χωρίς ο νομοθέτης να έρθει ποτέ σε διάλογο με τους άμεσα εμπλεκόμενους (επιστήμονες, ερευνητές, ατμιστές, πρώην καπνιστές), ώστε αυτό να ανταποκρίνεται, όσο το δυνατόν περισσότερο, στην πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, με την ολοένα και αυξανόμενη εγκατάλειψη του παραδοσιακού τσιγάρου και τη μεταστροφή των καπνιστών στο «άτμισμα».
Στην συνέντευξη Τύπου, επίσημος προσκεκλημένος ήταν γνωστός για τις δεκάδες επιστημονικές μελέτες που έχει δημοσιεύσει για το θέμα ο καρδιολόγος δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων ερευνών και μελετών και ανέλυσε τα επιστημονικά δεδομένα.
Στόχος των Ελλήνων ατμιστών ήταν να ενημερώσουν διεξοδικά την κοινή γνώμη για το άτμισμα, να αντικρούσουν με επιχειρήματα, μύθους και κατευθυνόμενες αναλήθειες, να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να παραμείνουν μακριά από το τσιγάρο, και να εξηγήσουν γιατί αυτό το δικαίωμά τους πλήττεται με τη νέα νομοθεσία που εξισώνει το κάπνισμα με το άτμισμα και απαγορεύει το άτμισμα σε εσωτερικούς χώρους.

Στην συνέντευξη τύπου τονίστηκε επίσης η μεγάλη παραπληροφόρηση που υπάρχει παγκοσμίως όχι τόσο από τα ΜΜΕ, αλλά κυρίως από κύκλους της ίδιας της επιστημονικής κοινότητας όσον αφορά για τυχόν βλαπτικές συνέπειες από το άτμισμα, χωρίς κάτι τέτοιο να μπορεί να στηριχθεί στην πραγματικότητα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.
Επίσης, παρουσίασαν ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, καθώς και επιστολή συμπαράστασης που στάλθηκε από τις επίσημες ατμιστικές ενώσεις 16 ευρωπαϊκών χωρών.
Οι ατμιστές στη χώρα μας ανέρχονται, πλέον, σε περισσότερους από 200.000, και «οι επιπτώσεις του νομοσχεδίου θα γίνουν άμεσα ορατές, όχι μόνο σε αυτούς, αλλά και στις οικογένειές τους- ένα σύνολο άνω του 1.000.000 συμπολιτών μας», όπως ανέφεραν.
Η Κοινότητα Ελλήνων Ατμιστών είναι μία πρωτοβουλία απλών πολιτών, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, που εκφράζει τις απόψεις και τις θέσεις μέρους αυτού του πληθυσμού.

 

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Πίσω
Translate with Google

Εξυπηρέτηση-Πελατών

 

info@globalvape.club

 

Facebook Messenger

Scan Here

gvc-facebook-messenger

CONSUMER GOODS AND RETAIL

Εξοικονομείστε χρήματα, Σεβαστείτε την υγεία σας.

Το Φόρουμ για το ηλεκτρονικό κάπνισμα

vaping.gr

Στηρίζουμε την κοινότητα

Ελλήνων Ατμιστών

Ευρωπαϊκή  Πρωτοβουλία  "Ατμίστε  ελεύθερα“

Υποστήριξε  κι  εσύ !

European Free Vaping Initiative