Άτμισμα: Πώς να επιτύχετε το ιδανικό για εσάς με βάση τις προτιμήσεις σας

2015-10-18 22:19

 Σημαντικό: Πριν από την χρήση οποιασδήποτε συσκευής ηλεκτρονικών τσιγάρων που αγοράζετε, θα πρέπει να διαβάζετε και να εφαρμόζετε πιστά τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία, θα πρέπει να απευθύνεστε στο κατάστημα πώλησης.

 

Δώστε σημασία στη σωστή Χρήση του Ηλεκτρονικού Τσιγάρου

η-σωστή-χρήση-του-ηλεκτρονικού-τσιγάρου

Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι ατμιστές είναι να αντιμετωπίζουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο όπως το συμβατικό. Αυτό είναι απολύτως λογικό καθώς πρόκειται για τη δύναμη της συνήθειας. Είναι όμως πολύ σημαντικό να κατανοήσετε πώς λειτουργεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας, πριν επιχειρήσετε να το χρησιμοποιήσετε. Σε αντίθεση με τα συμβατικά τσιγάρα, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, δεν παράγουν καπνό μέσω καύσης, αλλά μέσω ενός ατμοποιητή ο οποίος ουσιαστικά ζεσταίνει το υγρό αναπλήρωσης και το ατμοποιεί. Όπως είναι φυσικό, η διαδικασία της καύσης που γίνεται με τα συμβατικά τσιγάρα εκτός από βλαβερή για τον οργανισμό και επικίνδυνη, είναι και πιο σύντομη. Για αυτό χρειάζεται υπομονή! Οι συσκευές ηλεκτρονικών τσιγάρων χρειάζονται κάπως διαφορετικό χειρισμό από ότι το κανονικό τσιγάρο. Αυτή η διαφορά εντοπίζεται περισσότερο στον τρόπο που ο χρήστης τραβάει την τζούρα. Λόγω της φύσης της κατασκευής του το ηλεκτρονικό τσιγάρο χρειάζεται κάποιον χρόνο για να προλάβει να ατμοποιήσει το υγρό την ώρα που περνάει από την αντίσταση. Έτσι λοιπόν, γίνεται πιο απολαυστικό όταν η τζούρα είναι απαλή και μακρόσυρτη και θα έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Αντιθέτως, ο ατμοποητής δεν λειτουργεί τόσο ικανοποιητικά όταν κάνουμε απότομες, κοφτές και δυνατές τζούρες ή πάρα πολλές απανωτές χωρίς διάλειμμα μερικών δευτερολέπτων μεταξύ τους. Σε τέτοια περίπτωση "άγαρμπου" χειρισμού, υπάρχει περίπτωση το φιτίλι της αντίστασης να μην προλάβει να ποτίσει με υγρό ξανά και να φέρει γεύση καμένου, ελάχιστο ατμό ή υγρό στο επιστόμιο.  

Όσοι από σας διαθέτουν μια ρυθμιζόμενη μπαταρία, καλό θα είναι να ελέγχετε για τυχόν ακούσια αλλαγή των ρυθμίσεών της. Φροντίζετε ώστε οι ρυθμίσεις της μπαταρίας να ταιριάζουν με το είδος και τα χαρακτηριστικά του ατμοποιητή σας. Όταν η μπαταρία λειτουργεί σε υψηλότερη ή χαμηλότερη ισχύ, τότε σίγουρα δεν θα έχετε ένα ευχάριστο άτμισμα. Αν δεν είστε σίγουροι, απευθυνθείτε στο κατάστημα που κάνατε την αγορά.

Μην ξεχνάτε τον συχνό καθαρισμό της συσκευής και ιδιαίτερα του ατμοποιητή. Φροντίζετε ώστε να παραμένουν καθαρά όλα τα μέρη της συσκευής και ελέγχετε συχνά για τυχόν διαρροές.

Και τέλος, για πιο υγιεινό και απολαυστικό άτμισμα, μην ξεχνάτε να αντικατασταίνετε συχνά την αντίσταση του ατμοποιητή σας. Μια παλιά κεφαλή αντίστασης, σίγουρα δεν αποδίδει  καλή γεύση και θα έχει λιγότερη παραγωγή ατμού.

Σωστός προγραμματισμός:

Κάτι άλλο πολύ σημαντικό που χρειάζεται να έχετε υπόψη σας είναι ο προγραμματισμός. Θεωρείται απαραίτητος ένας μικρός προγραμματισμός ώστε να μην ξεμείνετε από υγρό αναπλήρωσης ή από μπαταρία. Θα πρέπει να φροντίζετε ώστε οι μπαταρίες σας να είναι φορτισμένες, γι' αυτό  μία  μπαταρία μάλλον δεν θα είναι αρκετή, αφού την ώρα που θα φορτίζει αυτή, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δεύτερη.

Πώς να επιτύχετε το ιδανικό για εσάς με βάση τις προτιμήσεις σας

Γνωρίζετε ότι η νικοτίνη που περιέχει το ηλεκτρονικό τσιγάρο, είναι σε θέση να καλύψει την ανάγκη των καπνιστών για κάπνισμα και να τους βοηθήσει να αποβάλλουν από την καθημερινότητά τους αυτή την κακή συνήθεια, χωρίς στερήσεις;

Στην προσπάθειά τους να πετύχουν το στόχο τους, οι ατμιστές, έρχονται αντιμέτωποι με διάφορα προϊόντα, γεύσεις και τεχνικές, για να προσαρμόσουν το άτμισμα στις δικές τους καθημερινές ανάγκες και να μείνουν όσο πιο μακριά μπορούν από τα παραδοσιακά τσιγάρα. Κάποιοι τα καταφέρνουν με την πρώτη, ενώ άλλοι χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο μέχρι να βρουν την ιδανική συνταγή!

Πριν όμως τα παρατήσετε, ας δούμε τί πρέπει να κάνετε για να πετύχετε το ιδανικό άτμισμα:

Επιλογή του κατάλληλου ατμιστικού υγρού (e-liquid)

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω η νικοτίνη είναι η ουσία που δημιουργεί στους καπνιστές την ανάγκη να καπνίσουν. Άρα, στην αρχή τουλάχιστον, η επιλογή ενός υγρού αναπλήρωσης με την κατάλληλη περιεκτικότητα σε νικοτίνη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ώστε να σας φέρει πιο κοντά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας.

Αν για παράδειγμα καπνίζατε βαριά τσιγάρα τότε ένα υγρό αναπλήρωσης με καπνική γεύση, με κανονική ή υψηλή περιεκτικότητα σε νικοτίνη θα είναι ότι πρέπει. Ακόμα όμως και αν διαλέξετε ένα e-liquid που δεν έχει καπνική γεύση (π.χ. καραμέλα, βανίλια, μήλο, πορτοκάλι, φράουλα, καφέ, energy drink, mojito κλπ.), πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η περιεκτικότητα του υγρού σας σε νικοτίνη είναι επαρκής για να σας κρατήσει μακριά από το τσιγάρο. Σε γενικές γραμμές, θα ήταν καλύτερο να ξεκινήσετε δοκιμή με ένα υγρό σε διπλάσια περίπου περιεκτικότητα νικοτίνης από την περιεκτικότητα των συμβατικών τσιγάρων που χρησιμοποιούσατε. Σταδιακά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε υγρά με λιγότερη περιεκτικότητα σε νικοτίνη.

Θα πρέπει ακόμα να γνωρίζετε ότι η νικοτίνη στο ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν συνοδεύεται από τα χημικά πρόσθετα που υπάρχουν στο παραδοσιακό τσιγάρο, τα οποία έχουν σκοπό την άμεση πρόσληψή της από το οργανισμό σας. Έτσι παρότι μπορεί να ατμίσετε ένα υγρό με την κατάλληλη περιεκτικότητα σε νικοτίνη, μπορεί να αισθάνεστε ότι κάτι σας λείπει. Αυτό οφείλεται στον διαφορετικό ρυθμό πρόσληψης της νικοτίνης από τον οργανισμό που επιτυγχάνει η χρήση αυτών των χημικών πρόσθετων. Αυτή την διαφορά στον χρόνο πρόσληψης της νικοτίνης, θα μπορέσετε να την συνηθίσετε γρήγορα, αρκεί να δώσετε τον χρόνο στον οργανισμό σας να εξοικειωθεί. Και να μην ξεχνάτε, ότι ακριβώς αυτή η διαφορά είναι που κάνει τα παραδοσιακά τσιγάρα τόσο εθιστικά, ενώ τα ηλεκτρονικά τσιγάρα όχι.

Αλλαγή της παλιά σας συσκευής με νέα μεγαλύτερης απόδοσης

Αν λοιπόν έχετε βρει το ιδανικό υγρό αναπλήρωσης και πάλι αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας, τότε θα πρέπει να εξετάσετε αν η συσκευή σας μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες σας. Οι πιο οικονομικές συσκευές ίσως είναι πιο δελεαστικές, ειδικά για ένα νέο ατμιστή, αλλά δεν μπορούν να συγκριθούν σε απόδοση με τις premium συσκευές.

Για να επιτύχετε το maximum της εμπειρίας του ατμίσματος δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια πιο ισχυρή συσκευή με έναν καλό ατμοποιητή, τον οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε σύμφωνα με το δικό σας γούστο, και μια μπαταρία μεταβλητής τάσης ή ένα mod και το αποτέλεσμα θα σας συναρπάσει! Με τις νέες εξελιγμένες και πιο ισχυρές συσκευές, σίγουρα θα θελήσετε να χρησιμοποιείτε ατμιστικά υγρά με χαμηλή περιεκτικότητα σε νικοτίνη και επι πλέον οι γεύσεις θα γίνουν απολαυστικότερες.

 

 

Πίσω
Translate with Google

Εξυπηρέτηση-Πελατών

 

info@globalvape.club

 

Facebook Messenger

Scan Here

gvc-facebook-messenger

CONSUMER GOODS AND RETAIL

Εξοικονομείστε χρήματα, Σεβαστείτε την υγεία σας.

Το Φόρουμ για το ηλεκτρονικό κάπνισμα

vaping.gr

Στηρίζουμε την κοινότητα

Ελλήνων Ατμιστών

Ευρωπαϊκή  Πρωτοβουλία  "Ατμίστε  ελεύθερα“

Υποστήριξε  κι  εσύ !

European Free Vaping Initiative