Πρόσκληση για δράση: Σώστε τον ατμισμό από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία „Ατμίστε ελεύθερα“ (EFVI)

2015-04-07 00:11

Επιμένετε στα πολιτικά μας δικαιώματα

Ενώ το αποτέλεσμα του διαλόγου που ολοκληρώθηκε στις 16 Δεκεμβρίου, ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωκοινοβούλιο και το Συμβούλιο των Υπουργών, έσωσε το ηλεκτρονικό τσιγάρο από τις πιο άμεσες απειλές, εξακολουθεί να περιλαμβάνει πολλά “παραθυράκια” και ασαφή συμπεράσματα που μπορούν (και μάλλον θα το κάνουν) να θέσουν σε κίνδυνο το μέλλον του ατμίσματος σε εθνικό αλλά και Ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Αυτό που δείχνουν καθαρά οι επίπονες συμφωνίες του τελευταίου έτους είναι πως το ζήτημα του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι τόσο σημαντικό όσο και τα ίδια τα προϊόντα καπνού. Συνεπώς, η επίλυση του θέματος του ηλεκτρονικού τσιγάρου στα πλαίσια της Κοινοτικής Οδηγίας Προϊόντων Καπνού απέχει πολύ από το να είναι επαρκής. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε έως ότου το ηλεκτρονικό τσιγάρο συζητηθεί στο επίπεδο που του αρμόζει, και ώσπου να γεννηθεί μια ρύθμιση που θα λέει “όχι” στους φόβους που βασίζονται στην άγνοια και δεν θα παρακάμπτει ούτε τις επιστημονικές έρευνες ούτε τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα. 

Στόχος μας είναι να εκφράσουμε τη θέληση των πολλών, οι οποίοι ήδη χρησιμοποιούν το η/τ, σκοπεύουν να το χρησιμοποιήσουν, έχουν κάποιο αγαπημένο πρόσωπο που ήδη το χρησιμοποιεί η απλά ατόμων που σέβονται τις αξίες της ιδιωτικής σφαίρας και των προσωπικών δικαιωμάτων. 

Όσοι χρησιμοποιούν το η/τ πήραν μια ώριμη, προσωπική και υπεύθυνη απόφαση να το κάνουν, επιλέγοντας αυτή τη νέα αλλά πολύ αποτελεσματική επιλογή, που τους έδωσε τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν η να μετριάσουν μια θανατηφόρα συνήθεια, που σκοτώνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρωπαίους πολίτες κάθε χρόνο. Το γεγονός, ότι η χρήση του η/τ δεν βλάπτει το περιβάλλον του χρήστη, κάνει αυτό το χόμπι μια ιδιωτική υπόθεση, χωρίς κανένα δημόσιο ενδιαφέρον, που δεν αφορά κανέναν άλλον παρά τον χρήστη. Έτσι οποιαδήποτε προσπάθεια σχετικά με τη ρύθμιση κανονισμών για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και στα συναφή με αυτό προϊόντα μεταφράζεται ως σοβαρή προσβολή των ατομικών δικαιωμάτων και της ιδιωτικής σφαίρας. 

Εάν το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο σκοπεύει να ασχοληθεί με το θέμα του Ατμισμού, η λογική επιλογή θα ήταν να στηρίξει την προώθηση του, και όχι να την περιορίσει. 

Το μήνυμα ειναι απλό και ξεκάθαρο: Κάτω τα χέρια από την ελεύθερη χρήση του η/τ στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Διαβάστε περισσότερα για το ζήτημα στο 
μανιφέστο μας

Το όπλο επιλογής μας είναι η Πρωτοβουλία των Ευρωπαίων Πολιτών, ένας μηχανισμός που παρέχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους πολίτες της να εκφράζουν την κοινή τους άποψη, ως προς το πως το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θα πρέπει να προσεγγίζει συγκεκριμένα ζητήματα, στην προκυμένη περίπτωση το θέμα του η/τ.

 

Πίσω
Translate with Google

Εξυπηρέτηση-Πελατών

 

info@globalvape.club

 

Facebook Messenger

Scan Here

gvc-facebook-messenger

CONSUMER GOODS AND RETAIL

Εξοικονομείστε χρήματα, Σεβαστείτε την υγεία σας.

Το Φόρουμ για το ηλεκτρονικό κάπνισμα

vaping.gr

Στηρίζουμε την κοινότητα

Ελλήνων Ατμιστών

Ευρωπαϊκή  Πρωτοβουλία  "Ατμίστε  ελεύθερα“

Υποστήριξε  κι  εσύ !

European Free Vaping Initiative