Τα είδη εισπνοών στο άτμισμα : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

2017-02-26 03:04

τρόποι-ατίσματος

Εισαγωγή

Μια πτυχή που συχνά παραβλέπεται, είναι ο τρόπος ατμίσματος. Συγκεκριμένα ο τρόπος που το στόμα σας αλληλεπιδρά με τον ατμό στην εισπνοή. Πολλοί νέοι χρήστες δεν δίνουν σημασία πριν αγοράσουν μια συσκευή, αλλά καλύτερα θα ήταν αν γνωρίζετε κάποια βασικά που θα μπορούσαν να βελτιώσουν σημαντικά την εμπειρία σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια αναλυτική ματιά σε δυο βασικές μεθόδους ατμίσματος που θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη για εσάς.

Οι δύο βασικοί τρόποι εισπνοής για να λάβετε αυτό το «χτύπημα στο λαιμό» όταν ατμίζετε, είναι η από του στόματος εισπνοή στον πνεύμονα (τσιγαρίσια ή Mouth To Lung) και η εισπνοή κατευθείαν στον πνεύμονα (πνευμονική ή Direct Lung Inhale). Κάθε μια τεχνική παράγει πολύ διαφορετικά αποτελέσματα.

MTL-VAPING

Τσιγαρίσια τσούρα ή Mouth to Lung (MTL)

Η τσιγαρίσια τσούρα είναι παρόμοια με αυτή ενός συμβατικού τσιγάρου.   Εισπνέοντας τον ατμό, γεμίζουμε πρώτα την κοιλότητα του στόματος και έπειτα, κατεβάζουμε στους πνεύμονες. Είναι παρόμοιο με το να ρουφάμε νερό με ένα καλαμάκι. Οι πρώην καπνιστές θα αναγνωρίσουν σε αυτό τον τρόπο ατμίσματος ομοιότητα με την τεχνική του καπνίσματος. Μια βασική προϋπόθεση για αυτή την τεχνική είναι ότι απαιτείται από τον ατμοποιητή που χρησιμοποιούμε να έχει ρύθμιση στον αέρα εισαγωγής, ώστε να μπορούμε να ελαττώσουμε τα επίπεδα του εισαγόμενου αέρα στο ελάχιστο. Τα πρώτα εμπορικά μοντέλα e-τσιγάρων, λειτουργούσαν αποκλειστικά με αυτό το είδος ατμίσματος και τα πρώτα μοντέλα ατμοποιητών δεν διέθεταν σύστημα ρύθμισης της εισαγωγής του αέρα.

 

Αποτελέσματα: Η αίσθηση είναι πιο λεπτή σε σύγκριση με την άμεση εισπνοή στον πνεύμονα και ο ατμός παραμένει στο στόμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έτσι η γεύση του e-υγρού σας, γίνεται περισσότερο εμφανής. Αυτός ο τρόπος ατμίσματος μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για εκείνους που προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα. Η πρόσληψη ατμού στον πνεύμονα γίνεται σε χαμηλότερη θερμοκρασία και αυτό σημαίνει μειωμένο χτύπημα στο λαιμό, ιδιαίτερα κατά τη χρήση e-υγρού που περιέχει χαμηλότερο επίπεδο νικοτίνης.

 

Εξοπλισμός: Αυτή η τεχνική λειτουργεί καλύτερα με τους ατμοποιητές που χρησιμοποιούν αντίσταση πάνω από 1.0 ohm όπως π.χ. ο Mini Nautilus, με χαμηλή ισχύ μπαταρίας (κάτω από 15W) και με ένα σχετικά στενό επιστόμιο (drip-tip), ενώ το υγρό θα περιέχει συνήθως αρκετό ποσοστό σε PG (πάνω από 40%), σε ότι επίπεδο νικοτίνης εσείς προτιμάτε. Είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί η τεχνική MTL και με μια sub-ohm αντίσταση, αλλά ο ατμός της τσούρας ίσως να είναι αρκετά ζεστός.

 

Πλεονεκτήματα: Καταναλώνετε λιγότερο e-υγρό - Λόγω της περιορισμένης εισπνοής, το e-υγρό εξατμίζεται με βραδύτερο ρυθμό που σημαίνει ότι το αγαπημένο σας υγρό θα διαρκέσει περισσότερο.

Δροσερότερος ατμός - δεδομένου ότι η αντίσταση ατμοποιεί συνήθως με χαμηλότερη ενέργεια της μπαταρίας, αυτό μειώνει τον κίνδυνο να εισέλθει πολύ καυτός ο ατμός στο στόμα.

Χρήσιμο για την διακοπή του καπνίσματος - Η τεχνική είναι παρόμοια με τον τρόπο που καπνίζονται τα τσιγάρα και τα πούρα. Είναι χρήσιμο για εκείνους που προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα. Η συνολική αίσθηση είναι πιο ήπια από ότι στις πνευμονικές τσούρες, καθιστώντας το πιο κατάλληλο για τους αρχάριους και τους χαλαρούς ατμιστές.

Καλύτερη αίσθηση της γεύσης - Η παρατεταμένη έκθεση του ατμού στον ουρανίσκο, μαζί με το αυξημένο ποσοστό της PG (προπυλενική γλυκόλη), αποδίδει καλύτερα την γεύση του e-υγρού με την χρήση αυτής της μεθόδου.

Μειονεκτήματα: Ασθενέστερη - Σε σύγκριση με την άμεση εισπνοή στον πνεύμονα, η από του στόματος εισπνοή, δίνει χαμηλότερης έντασης «χτύπημα στο λαιμό» και έτσι, ίσως είναι λιγότερο ικανοποιητική.

Ξεπερασμένη - Η αυξημένη έμφαση που δίδεται τα τελευταία χρόνια στους «sub-ohm και αεράτους» ατμοποιητές, έχει οδηγήσει τους ατμοποιητές εισπνοής MTL, να συνδέονται κάπως με την «κατώτερη τεχνολογία». Πράγματι, οι περισσότερες σύγχρονες συσκευές ατμοποιητών, εστιάζονται στο sub-ohm vaping εις βάρος των ατμοποιητών που είναι πιο κατάλληλοι για MTL vaping.

 

DLI-VAPING

Πνευμονική τσούρα ή Direct Lung Inhale (DLI)

Πραγματοποιείται με την άμεση εισπνοή ατμού κατευθείαν στον πνεύμονα. Είναι σαν εισπνέουμε τον αέρα μέσα από ένα μπαλόνι. Με αυτό τον τρόπο, πυκνός ατμός γεμίζει γρήγορα τους πνεύμονες και είναι παρόμοια αίσθηση με αυτή της χρήσης ενός ναργιλέ. Αυτή η μέθοδος συνδέεται πιο συχνά με την χρήση sub-ohm ατμοποιητών.

 

Αποτελέσματα: Η πνευμονική τσούρα (DLI) δίνει πιο έντονο «χτύπημα στο λαιμό» από ότι η MTL, την οποία αρκετοί ατμιστές βρίσκουν πιο ικανοποιητική, αλλά μερικές φορές μπορεί να το αισθανθείτε πολύ πιο βαρύ. Απαιτείται η θέρμανση του e-υγρού να γίνεται σε υψηλότερες θερμοκρασίες.  Ως αποτέλεσμα έχει, το χτύπημα στο λαιμό να είναι πιο έντονο και θα χρειαστεί να μειώσετε τα επίπεδα της PG και της νικοτίνης στο e-υγρό σας. Αν η μεγάλη παραγωγή ατμού είναι αυτό που σας αρέσει, τότε το κλειδί για αυτό είναι οι πνευμονικές τσούρες ή ο DLI τρόπος ατμίσματος.

 

Εξοπλισμός: Απαιτεί να διαθέτετε ένα sub-ohm και αεράτο ατμοποιητή, όπως π.χ. ο Kanger Subtank ή Smok TFV4. Στη συνέχεια σημαίνει ότι το e-υγρό που χρησιμοποιείτε έχει περισσότερο ποσοστό VG (φυτική γλυκερίνη) και λιγότερο έως καθόλου PG (προπυλενική γλυκόλη). Το επίπεδο νικοτίνης των 6mg σε αυτή την περίπτωση θεωρείται αρκετά ικανοποιητικό, ενώ πολλοί χρήστες το κατεβάζουν σε χαμηλότερα επίπεδα, έως και μηδενικά.

 

Πλεονεκτήματα: Ικανοποιητική αίσθηση – Με την κατευθείαν εισπνοή του ατμού στους πνεύμονες έχετε πιο ισχυρό αποτέλεσμα από ότι από του στόματος εισπνοή. Πολλοί χρήστες αισθάνονται πιο ικανοποιητικό το άτμισμα, ιδιαίτερα για τους πρώην καπνιστές που θέλουν ένα δυνατότερο «χτύπημα στο λαιμό»

Σύννεφα – Με την DLI  μέθοδο, μπορείτε να έχετε πραγματικά μια μεγάλη παραγωγή ατμού και τα γνωστά μας «σύννεφα ατμού».

 

Μειονεκτήματα: Κίνδυνος ερεθισμού- Αυτή η μορφή εισπνοών, ενέχει κάποιους κινδύνους για ερεθισμό του λαιμού. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε υγρά με μικρότερο επίπεδο της PG και της νικοτίνης για να αποφευχθεί το «σκληρό χτύπημα στο λαιμό» για την αποφυγή ερεθισμών και την απόκτηση κάποιας ευαισθησίας. Βεβαιωθείτε ότι ο ατμοποιητής σας έχει πάντα ικανοποιητικό επίπεδο e-υγρού για την αποφυγή «καμένης γεύσης». Ο DLI τρόπος ατμίσματος απαιτεί να έχετε κάποιες παραπάνω γνώσεις, οπότε δεν συνιστάται για τους αρχάριους.

 

Other-Factors

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν στο άτμισμα

  •       Όταν εκπνέετε μέσω της μύτης, εκμεταλλεύεστε καλύτερα την αίσθηση της όσφρησης. Με αυτό τον τρόπο απολαμβάνετε περισσότερο την γεύση. Είναι επίσης κοινώς αποδεκτό ότι η νικοτίνη απορροφάται ευκολότερα μέσω των αισθητήρων της μύτης από ότι στους πνεύμονες. Έτσι αυτό μπορεί να είναι μια χρήσιμη μέθοδος για την αύξηση της πρόσληψης επιπέδων νικοτίνης χωρίς να αυξάνετε τα επίπεδα νικοτίνης του e-υγρού σας.
  •       Η ροή του αέρα στον ατμοποιητή σας είναι ένας σημαντικός παράγοντας κατά την εισπνοή. Επιλέγοντας τις μικρότερες τρύπες αέρα, περιορίζετε τη ροή του αέρα και αυτό κάνει την εισπνοή να μοιάζει με ένα τσιγάρο. Αυτή η αντίσταση κατά την εισπνοή, καθιστά ευκολότερο να κρατήσετε τον ατμό στο στόμα σας πριν από την εισπνοή στους πνεύμονες. Οι Μεγάλες ανοιχτές τρύπες αέρα είναι καλύτερη επιλογή για την άμεση εισπνοή στους πνεύμονες με περισσότερο «χτύπημα στο λαιμό» καθώς επιτρέπουν περισσότερη ποσότητα ατμού και αέρα για να διοχετευτεί με μικρότερη αντίσταση.
  •       Άλλο ένα βασικό στοιχείο που επηρεάζει την εισπνοή είναι το επιστόμιο (trip-tip) Ένα trip-tip μεγαλύτερης οπής, επιτρέπει την εισαγωγή περισσότερης ποσότητας αέρα και λειτουργεί καλύτερα για τις πνευμονικές τσούρες.
  •       Ορισμένα υγρά αναπλήρωσης (e-υγρά) με έντονη γεύση κανέλας ή μέντας, δίνουν την αίσθηση καλύτερου χτυπήματος στο λαιμό (throat hit), ανεξάρτητα από το επίπεδο σε PG ή το επίπεδο της νικοτίνης.

 

Πίσω
Translate with Google

Εξυπηρέτηση-Πελατών

 

info@globalvape.club

 

Facebook Messenger

Scan Here

gvc-facebook-messenger

CONSUMER GOODS AND RETAIL

Εξοικονομείστε χρήματα, Σεβαστείτε την υγεία σας.

Το Φόρουμ για το ηλεκτρονικό κάπνισμα

vaping.gr

Στηρίζουμε την κοινότητα

Ελλήνων Ατμιστών

Ευρωπαϊκή  Πρωτοβουλία  "Ατμίστε  ελεύθερα“

Υποστήριξε  κι  εσύ !

European Free Vaping Initiative