Χρήσιμες συμβουλές από πρώην καπνιστές

2015-03-11 17:57

Αν θέλει κάποιος να πάρει κάποιες συμβουλές σε ένα τόσο σημαντικό θέμα για την υγεία του, εκτός από τους γιατρούς, από πού αλλού αλλού θα μπορούσε να τις πάρει;

Μα ασφαλώς από ανθρώπους που  έχουν πετύχει πάνω σ’ αυτό το σκοπό!  

 
 

Μπορεί τα ηλεκτρονικά τσιγάρα να μην κατασκευάστηκαν γι αυτό ακριβώς τον σκοπό, αλλά όπως αποδεικνύεται, οι περισσότεροι καπνιστές τα χρησιμοποιούν για αυτόν ακριβώς το σκοπό. Δηλαδή, σαν μέθοδο διακοπής καπνίσματος. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, οι καπνιστές έχουν μέχρι και 70% περισσότερες πιθανότητες να διακόψουν το κάπνισμα με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού τσιγάρου, παρά με άλλες μεθόδους διακοπής καπνίσματος, όπως π.χ. οι τσίχλες, τα έμπλαστρα και διάφορα φαρμακευτικά παρασκευάσματα.

Αυτό συμβαίνει γιατί το ηλεκτρονικό τσιγάρο προσφέρει στον καπνιστή μια παρόμοια εμπειρία με αυτή του συμβατικού τσιγάρου, χωρίς τις βλαβερές τοξικές ουσίες. Έτσι, ο πρώην καπνιστής, και νυν ατμιστής, έχει τη δυνατότητα να απεξαρτηθεί όχι τόσο από την συνήθεια της κίνησης, αλλά από τις συνέπειες του συμβατικού τσιγάρου, μειώνοντας σημαντικά τις πιθανότητες να ξαναρχίσει το κάπνισμα. 

Όμως άλλο πράγμα είναι να πάρει κάποιος απόφαση να κόψει το κάπνισμα και άλλο να μπει σε μια νέα διαδικασία για να τα καταφέρει. Όλοι εμείς που διαθέτουμε προσωπική εμπειρία σχεδόν 4 ετών, μέσα από αυτή την πορεία έχουμε βιώσει την χαρά αλλά και τις δυσκολίες της διακοπής. Έχουμε συζητήσει και έχουμε μοιραστεί τις εμπειρίες και τα προβλήματα με αρκετές χιλιάδες χρήστες απ’ όλο τον κόσμο. Γι αυτό και συλλέξαμε για εσάς μερικές χρήσιμες συμβουλές,  που θα μπορούσαν να βοηθήσουν αποτελεσματικά  κάνουν τη διακοπή του τσιγάρου ακόμα πιο εύκολη.

 Μην κολλήσετε στην εμφάνιση

Οι περισσότεροι νέοι ατμιστές, πριν ακόμα μάθουν τα βασικά γύρω από το άτμισμα και το τι μπορεί να τους προσφέρει, επιμένουν να ψάχνουν για ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο που να μοιάζει με το συμβατικό και έχει όσο το δυνατόν μικρότερο μέγεθος (συνήθως περιλαμβάνει ατμοποιητή μιας χρήσης). Οι λόγοι είναι γιατί απλά μπορεί να ντρέπονται ή επίσης να πιστεύουν ότι θα κάνουν αυτή τη μετάβαση, πιο ομαλή. Εμείς, θα σας συμβουλεύαμε να δοκιμάσετε και τα δύο είδη ηλεκτρονικών τσιγάρων, καθώς με τους ατμοποιητές αλλά και τις μπαταρίες νέας γενιάς,  έχετε τη δυνατότητα να ρυθμίζετε τα επίπεδα νικοτίνης σε κάθε άτμισμα, καθώς επίσης και τη γεύση που θέλετε να έχει το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας.

 Βρείτε το ηλεκτρονικό τσιγάρο που σας εξυπηρετεί καλύτερα

Το πάν για να πετύχει αυτή η μετάβαση και να μην επιστρέψετε στις παλιές σας συνήθειες είναι να επιλέξετε το κατάλληλο ηλεκτρονικό τσιγάρο για εσάς. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ανταποκρίνεται στην καθημερινότητά σας, αλλά και στο προσωπικό σας γούστο. Αν λοιπόν νιώθετε πιο άνετα με ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο που μοιάζει με συμβατικό, τότε αγνοήστε το παραπάνω συμβουλή και προχωρήστε με την επιλογή σας.

 Δοκιμάστε διάφορα υγρά και γεύσεις

Είναι πολύ σημαντικό να είσαστε ευχαριστημένοι από τη γεύση του ηλεκτρονικού σας τσιγάρου κατά τη διάρκεια του ατμίσματος. Μπορείτε για αρχή, να επιλέξετε μια γεύση με βάση τον καπνό (tobacco), ώστε να μην σας έρθει απότομα η αλλαγή, αλλά μην μείνετε μόνο σε αυτό. Θα σας συμβουλεύαμε να δοκιμάσετε και μια πιο γλυκιά ή φρουτώδη, ή και gourmet γεύση, που θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Εκτός του ότι θα είναι μια νέα εμπειρία για εσάς θα σας βοηθήσει να απομακρυνθείτε τελείως από όλα όσα σας θυμίζουν την παλιά συνήθειά σας και να προσηλωθείτε στο στόχο σας.

 Επικοινωνήστε με άλλους ατμιστές και ανταλλάξτε εμπειρίες

Δεν είσαστε μόνοι σε αυτήν την προσπάθεια. Καθημερινά όλο και περισσότεροι στρέφονται στο άτμισμα, είτε για να διακόψουν το κάπνισμα ή για να το ελαττώσουν. Μπορείτε να τους εντοπίσετε στα social media (στη σελίδα μας στο Facebook), σε διάφορες ομάδες αλλά και κοινότητες, όπως το (e-kapnisma), στην εργασία σας,  σε μια καφετέρια, σε ένα εστιατόριο ή ακόμα και με έναν γνωστό σας. Όταν τους εντοπίσετε, μη διστάσετε να κουβεντιάσετε μαζί τους για τυχόν προβληματισμούς ή απορίες που μπορεί να έχετε σχετικά με το άτμισμα και το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

5. Συμβουλευτείτε τους ειδικούς

Όπως με κάθε καινοτόμο προϊόν, έτσι και με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, κυκλοφορούν διαφόρων ειδών ειδήσεις και απόψεις που είτε το επαινούν ή το συκοφαντούν. Ο μόνος τρόπος να μην επηρεάσει όλο αυτό την προσπάθειά σας, είναι να επιλέξετε έγκυρες πηγές για την ενημέρωσή σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να ενημερώνεστε για τις έρευνες που πραγματοποιούνται σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, διαβάζοντας την σχετική ενότητα στην ιστοσελίδα του Ιατρού κ. Φαρσαλινού (στα αγγλικά) εδώ ή να παρακολουθείτε νέα και εξελίξεις μέσω του blog

Μη βιάζεστε

Ένα από τα βασικότερα «κλειδιά» της επιτυχίας είναι η υπομονή. Όλα τα πράγματα θέλουν το χρόνο τους και επίσης ο κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά στις αλλαγές. Αν δεν ενθουσιαστείτε με το άτμισμα από την αρχή, μην τα παρατήσετε έτσι απλά. Δοκιμάστε να αλλάξετε γεύση ή το είδος του ηλεκτρονικού τσιγάρου, μέχρι να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και σας ευχαριστεί.
Να θυμόσαστε ότι κάθε τόσο λανσάρονται στην αγορά νέα και πιο εξελιγμένα μοντέλα τα οποία μπορούν να ανταποκριθούν σχεδόν για όλους. Οπότε, ακόμα και αν έχετε δοκιμάσει το άτμισμα στο παρελθόν, αλλά συνεχίσατε να καπνίζετε, δοκιμάσετε ξανά. Δεν έχετε να χάσετε τίποτα.

 Επιλέξτε τα σωστά τα επίπεδα νικοτίνης που θα σας καλύπτουν

Συνήθως οι καταναλωτές επιλέγουν φυσίγγια ή υγρά αναπλήρωσης με πιο ισχυρή δόση νικοτίνης, από το συμβατικό τσιγάρο, για να έχουν την ίδια αίσθηση όπως με το κάπνισμα. Αν αγοράσετε το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας από κάποιο κατάστημα, ζητήστε να δοκιμάσετε γεύσεις με διάφορα επίπεδα νικοτίνης, ενώ αν κάνετε τις αγορές σας on-line βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε σωστά, ακολουθώντας τον οδηγό μας. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι περισσότεροι χρήστες που χρησιμοποιούν εξελιγμένα ηλεκτρονικά τσιγάρα νέας γενιάς, χρησιμοποιούν υγρά με λιγότερη περιεκτικότητα σε νικοτίνη. Αυτό συμβαίνει γιατί, υπάρχει η δυνατότητα αυξομείωσης στην ένταση με την οποία γίνεται η ατμοποίηση, σε επίπεδο που ικανοποιεί τον κάθε χρήστη.

 Διασκεδάστε το

Αντί να καταπιέζετε τον εαυτό σας για να προχωρήσει στο κόψιμο του τσιγάρου με φράσεις τύπου «Από Δευτέρα το κόβω», ή «θα προσπαθήσω να το μειώσω»  μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη διαδικασία. Πειραματιστείτε με τα διάφορα αξεσουάρ, τις γεύσεις και τα είδη ηλεκτρονικών τσιγάρων που βρίσκονται στην αγορά και κάντε αυτήν τη διαδικασία να κυλίσει ευχάριστα.

 Ακολουθήστε τους κανόνες ασφαλείας

Αν δεν είστε ήδη καπνιστής δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπείτε στη διαδικασία της άτμισης. Αν όμως είστε χρήστης ηλεκτρονικού τσιγάρου και ζείτε μαζί με παιδιά ή κατοικίδια, φροντίστε να φυλάσσετε το ηλεκτρονικό τσιγάρο μαζί με όλα τα αξεσουάρ του, σε σημείο που δεν είναι εύκολα προσβάσιμο από αυτά. Επίσης φροντίσετε πριν από την πρώτη χρήση μιας συσκευής, να διαβάζετε και να τηρείτε σωστά, τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή. Όλα τα υγρά αναπλήρωσης πωλούνται σε ειδικές συσκευασίες ασφαλείας για παιδιά (child proof), για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Τώρα που μάθατε τι πρέπει να κάνετε για μια ομαλή μετάβαση από τον «καπνό» στον «ατμό» δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Η επιλογή είναι δική σας υπόθεση. Βρείτε το δικό σας σύμμαχο!

 

Πίσω
Translate with Google

Εξυπηρέτηση-Πελατών

 

info@globalvape.club

 

Facebook Messenger

Scan Here

gvc-facebook-messenger

CONSUMER GOODS AND RETAIL

Εξοικονομείστε χρήματα, Σεβαστείτε την υγεία σας.

Το Φόρουμ για το ηλεκτρονικό κάπνισμα

vaping.gr

Στηρίζουμε την κοινότητα

Ελλήνων Ατμιστών

Ευρωπαϊκή  Πρωτοβουλία  "Ατμίστε  ελεύθερα“

Υποστήριξε  κι  εσύ !

European Free Vaping Initiative